Over Rijntje

Over Rijntje

Rijntje is de knuffelmascotte van Leidsche Rijn Centrum. Een plek die haar familie goed kent, want zelfs haar opa en oma woonden al in Leidsche Rijn, nog voordat er veel mensen woonden.

Haar naam kreeg de altijd vrolijke klauterkoe toen ze in Leidsche Rijn Centrum kwam wonen. In een heuse namenwedstrijd werd het vaakst op de naam Rijntje gestemd. Afgeleid van Leidsche ‘Rijntje’, want dat is ze in hart en nieren. Rijntje houdt van buitenspelen, springen, klauteren en tussendoor even lekker knuffelen. Dus dat er vaak vriendjes en vriendinnetjes in Leidsche Rijn Centrum bij haar komen spelen vindt ze reuze-gezellig.

Samen op avontuur
Op avontuur gaan, daar houdt Rijntje ook ontzettend van. Door de winkels van Leidsche Rijn Centrum bijvoorbeeld, waar ze onderweg altijd wel een vriendje tegenkomt voor een high five. Rijntje is ook in andere landen op avontuur geweest. Alle steden die Rijntje heeft bezocht, voordat ze in Leidsche Rijn Centrum kwam wonen, vind je terug op de straatnaamborden van Leidsche Rijn Centrum.

Mooie dingen maken
Rijntje wordt heel enthousiast van mooie dingen. Een kleurrijke tekening, een nieuw dansje of een creatieve knutsel. Want het is zóóó leuk om iets te maken! En weet je wat ook leuk is? Op de foto gaan, op z’n allervrolijkst, met z’n allen. Jippie!


Tijdlijn

sep 2022

Rijntje website

Rijntje heeft een eigen website, jippie!

sep 2022
sep 2022

Rijntje 4 jaar

Wauw, Rijntje is alweer vier!

sep 2022
sep 2021

Rijntje 3 jaar

Hoera! Rijntje is drie jaar geworden en dat hebben we groots gevierd!

sep 2021
sep 2020

Rijntje 2 jaar

Hoera! Rijntje is twee jaar geworden. Het was dubbel feest in Leidsche Rijn Centrum, want ook Rijntje’s Speelparadijs werd toen geopend!

sep 2020
sep 2019

Rijntje 1 jaar

Rijntje vierde haar eerste verjaardag en ook de allereerste Rijntje knuffel was een feit!


sep 2019

Rijntje

Het standbeeld van Rijntje werd geplaatst in 2016. Je vindt het standbeeld op de kruispunt Wenenpromenade en Luxemburgpromenade. Het Rijntje beeld weegt maar lieftst 10.500 kg en is gemaakt van 3,5 m3 graniet uit China. Ze is dus supergroot, misschien niet zacht, maar wel heel schattig om te zien. Het Rijntje beeld verwelkomt al liggend op de promenade vele kinderen en volwassenen die niet om haar heen kunnen. In het speelparadijs tref je een kleine klauterversie van het Rijntje standbeeld.

Standbeeld van Rijntje